Het eerlijke verhaal over de Trekdijk (deel 2)

694.jpegdonderdag 29 november 2018 10:10

Is er nu echt een nieuwe werkelijkheid, of wordt er gedaan of dat ie er is? Zoals u weet was de ChristenUnie in 2008, samen met GroenLinks en de heren Akdag en Steketee, tegen de aankoop van de Trekdijk. Een overgrote meerderheid was helaas voor, dus de grond is voor veel, ja heel veel geld aangekocht voor het realiseren van een bedrijventerrein.

In juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de raad de opdracht gekregen om te onderzoeken of er alternatieven zijn voor en bedrijventerrein op de Trekdijk en wat de consequenties dan zouden zijn. Al heel snel kwam de reactie van het college dat er geen mogelijkheid is om iets anders dan een bedrijventerrein te realiseren op de Trekdijk.

In januari 2018 heeft de raad dan ook vastgesteld dat er een bedrijventerrein komt, een exploitatievoorstel is vastgesteld. PvdA en ChristenUnie hebben toen het initiatief genomen om duidelijke afspraken te maken bij de ontwikkelingen van het bedrijventerrein, zeker gezien de onrust in het dorp.

Na de verkiezingen schijnt er een nieuwe werkelijkheid te zijn, want opeens zijn er volop mogelijkheden om te onderzoeken of een andere invulling mogelijk is. Natuurlijk snapt de ChristenUnie dat er een andere coalitie zit en dat één van de coalitiepartijen in verkiezingstijd heel hard geroepen heeft dat er geen bedrijventerrein komt op de Trekdijk. Maar dit was toch een gepasseerd station? Of is er in juni 2017 en in januari 2018 onjuiste of onvolledige informatie naar de raad gekomen?

Wij weten het niet. Wij weten wel dat op 13 november 2018 de overgrote meerderheid van de raad besloten heeft dat er 52.000 euro uitgetrokken wordt om met een participatieteam te kijken naar mogelijke invullingen van het terrein bij de Trekdijk. Welke afspraken er gemaakt zijn over het participatieproces is volledig onduidelijk. Wel heeft de wethouder aangegeven dat van alles onderzocht gaat worden, van ‘niet bebouwen’ naar ‘volledig bedrijventerrein’.

De ChristenUnie heeft geprobeerd om duidelijkheid te krijgen over de afspraken, maar helaas, dit is niet gelukt.

Naar ons idee worden óf de inwoners met een kluitje het riet ingestuurd omdat het lijkt dat er alles onderzocht kan worden en mogelijk is óf als raad zijn we in juli 2017 en januari 2018 niet goed geïnformeerd. Beide zaken zijn onverkwikkelijk.

Deel 1 van het eerlijke verhaal over de Trekdijk

« Terug

Reacties op 'Het eerlijke verhaal over de Trekdijk (deel 2)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.