Het eerlijke verhaal over het zwembad in Arnemuiden

Julianabad-in-Arnemuiden-foto-Omroep-Zeeland.jpgdonderdag 15 november 2018 18:09

Wat is het makkelijk om mensen van alles te beloven. De ChristenUnie kiest ervoor om het eerlijke verhaal te vertellen, ook tegen de inwoners van Arnemuiden. De ChristenUnie is er een groot voorstander van geweest dat de inwoners van Arnemuiden plannen maken voor de doorstart van het zwembad. Ook zijn we steeds kritisch én eerlijk gebleven, het zwembad is immers gesloten in het kader van de nodige bezuinigingen. 

De ChristenUnie heeft steeds gezegd dat een doorstart van het zwembad wat alleen mogelijk is met een eenmalige bijdrage, zonder financiële risico’s voor de gemeente Middelburg.

De huidige coalitie (LPM CDA SGP VVD) heeft in hun werkprogramma afgesproken dat ze ‘onder voorwaarden structurele financiering voor het Julianabad Arnemuiden mogelijk willen maken’. En zie hier dus het voorstel van het college. Een raadsvoorstel om het zwembad jaarlijks (!) 45.000 euro als subsidie te geven en in 2019 ook nog eens € 15.000 extra. De benodigde garantstelling van ongeveer € 130.000 die de Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden als eis heeft gesteld is niet ingewilligd. 

Hoe eerlijk is dit? Alle partijen geven bij de algemene beschouwingen aan dat de financiele situatie van de gemeente Middelburg niet goed is, dat we ons niets kunnen veroorloven en dit kan dus wel? Voor de ChristenUnie onbestaanbaar. 

Wij vinden het ook niet eerlijk naar de Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden, of je helpt hen, of je helpt hen niet. Maar om nu te zeggen we helpen je, maar niet op dat ene belangrijke punt van de garantiestelling, is niet eerlijk. Vertel dan het eerlijke verhaal dat het geld er nu gewoon niet is.

Middelburg, november 2018, Willemien Treurniet. 

« Terug

Reacties op 'Het eerlijke verhaal over het zwembad in Arnemuiden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.