Kritisch op Orionis

logo-Orioniszaterdag 16 april 2016 08:40

Al geruime tijd zijn we als ChristenUnie, het CDA en verschillende andere partijen alert en kritisch op wat Orionis voor de samenleving betekend.

De toeleiding van bijstand naar werk gaat wat ons betreft nog altijd niet naar wens! Dit doet geen recht aan het belang van de inzet en ontwikkeling van het talent van de mensen die nu bijstand krijgen. Juist deelname aan het arbeidsproces en het hebben van werk kunnen hier in grote mate aan bijdragen. 
Daarbij komt dat we als gemeente door alle bezuinigingen ook financieel stevig onder druk staan. Het lijkt nú dan ook het moment om de aandacht voor de beweging van 'bijstand naar werk', ook wel uitstroom genoemd, te vergroten. Hiermee willen we alle betrokken partijen, en Orionis in het bijzonder, blijvend stimuleren om te komen tot serieuze verbeteringen.

Om hier invulling aan te geven vragen we het college om ons als raad constant informatie te geven over de uitstroom in andere gemeenten in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft hiervan ieder jaar een overzicht en benoemt daarbij dan een top vijf van beste gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Met de drie gemeenten in Walcheren kunnen wij ons dan meten aan deze top 5. Dit vergelijk moet standaard als een streven in de dashboards van Orionis opgenomen worden. Ons meten met de beste geeft een flinke stimulans en moet telkens weer aanleiding zijn om te leren van de slimme dingen die in andere gemeenten zijn bedacht en goed werken. 

« Terug

Reacties op 'Kritisch op Orionis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.