Waarom storing in de verkeerslichten?

image-5712411donderdag 07 april 2016 20:24

Waarom vervallen de verkeerslichten Schroeweg/Blauwe Dijk/ Groene Woud toch steeds in storing? Dat is de grote vraag. Want het wil maar niet vlotten. Na een reset in februari ging het acht weken goed, aldus de betreffende ambtenaar. Maar sinds zaterdag is de installatie weer volledig van slag. Zaterdagmorgen, dinsdagmiddag, dinsdagavond, woensdagmiddag gingen de verkeerslichten weer in storing

Na overleg met de wethouder doet hij de toezegging dat bij uitval er zo snel mogelijk voor reset van de installatie gezorgd zal worden.                                                                                          

Wel is het natuurlijk wel voor de gemeente reden om het eea dieper te onderzoeken .Vialis (een gespecialiseerd bureau oa voor verkeersvraagstukken) heeft dinsdagmiddag de situatie opgeschaald. Woensdag zijn alle storingsmeldingen en uitgevoerde reparaties door dit bureau uitvoerig geanalyseerd.

Twee mogelijk oorzaken kwamen hieruit naar voren:

  1. Een defecte conflictmonitor. Deze moet er voor zorgen dat er bij storingen het eea automatisch hersteld wordt
  2. Of problemen met de netspanning.

Vanmorgen heeft Vialis geconstateerd dat de conflictmonitor goed werkt en dat alle functies van de verkeersregelautomaat stabiel zijn. Maar de netspanning vertoont wel hele grote wisselingen. Bij een hoge piekspanning gaat het automaat in storing. De printplaat die de spanningsverschillen opvangt is vanmorgen vervangen. Wellicht komen de problemen dus hier vandaan, maar dit is niet met zekerheid vast te stellen.

Door een installatiebureau wordt er nu overleg met Delta hoe de spanningsverschillen zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. Vanaf morgen wordt er een aantal dat de netspanning gemeten. Als blijkt dat het oplossen van de problemen met de netspanning niet zorgt voor het goed functioneren van de verkeerslichten dan zullen de ondergrondse leidingen en armaturen bekeken moeten worden. Indien nodig kan dit op korte termijn gebeuren.

Naar aanleiding van de vraag van de ChristenUnie waarom het vervangen van de verkeerslichten niet eerder wordt gerealiseerd geeft de wethouder aan dat er op zijn vroegst over 9 maanden tot vervanging kan overgaan. 

Al met al blijft het dus zoeken naar wat de reden is. Hopelijk vallen de verkeerslichten niet meer in storing, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier nog niet alle vertrouwen in heb.

De ChristenUnie zal het eea nauwgezet blijven volgen totdat er een goede en verkeersveilige oplossing voor dit probleem.

Wordt vervolgd dus maar weer.

Willemien Treurniet

« Terug

Reacties op 'Waarom storing in de verkeerslichten?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.