Weer storingen verkeerslicht Schroebrug

image-5712411woensdag 06 april 2016 06:54

Op 10 februari 2016 kopte de PZC 'Storingen in stoplicht Schroebrug zijn toeval'. Begin februari vielen deze verkeerslichten in een paar dagen tijd drie keer uit en een week later gebeurde dat, ondanks reparaties, nog een keer. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

Deze stapeling van storingen was voldoende aanleiding voor de ChristenUnie om het college om een reactie te vragen. Volgens het college was het stom toeval dat op korte termijn dezelfde verkeerslichten door een verschillende storing werden getroffen.

Tijd voor de ChristenUnie om schriftelijke vragen te stellen aan het college. Eind maart antwoordde het college dat deze storingen geen reden zijn om de verkeerslichten eerder te vervangen.

De verkeerslichten op de drukste route zijn wel aan vervanging toe, maar nu nog niet. Begin 2016 zijn de verkeerslichten bij de Torenweg vervangen en de komende twee jaar volgen de andere kruispunten op de Schroeweg en het Groenewoud.

Helaas was het zaterdagmorgen 2 april weer zover. De verkeerslichten werkten niet en weer ontstonden er levensgevaarlijke verkeerssituaties. De ChristenUnie vraagt zich af waarom het college niet tot actie overgaat. Moet er eerst een slachtoffer vallen voordat er ingegrepen wordt? Daarom de oproep voor het college: ‘Neem uw verantwoordelijkheid serieus op en zorg ervoor dat het drukste kruispunt op de fietsroute naar de binnenstad veilig is en blijft!'

« Terug

Reacties op 'Weer storingen verkeerslicht Schroebrug'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.