Feest!?

Gold-Chocolate-Coins-F1104Zvrijdag 01 december 2017 06:32

Vanmorgen is mijn jongste zoon vrolijk naar school gegaan, hij had er erg veel zin in, want er wordt Sinterklaas gevierd! Een heerlijk feest met een grap en een grol. IJverig heeft hij gewerkt aan een surprise, een mooi gedicht erbij een cadeautje erin en klaar is Klara.

Het mooie van de school van mijn zoon is dat de kinderen geld van school krijgen voor het kopen van een cadeau, dus ieder kind kan meedoen. Voor sommige gezinnen brengt het Sinterklaasfeest extra financiële zorgen met zich mee. Zeker als er naast het Sinterklaasfeest op school nog Sinterklaas wordt gevierd op de sportvereniging, op de club van de kerk, bij de scouting, etc, etc.
In diverse gezinnen is het zonder Sinterklaasfeest al moeilijk rondkomen. Kunnen jouw kinderen dan wel mee doen met het Sinterklaasfeest? Je gunt ze het zo, maar eigenlijk is er geen geld voor.

Van inwoners horen wij nog steeds schrijnende verhalen over armoede, schrijnende verhalen over keuzes maken. De gemeente Middelburg heeft jaarlijks 2,7 miljoen beschikbaar voor de bestrijding van armoede. De ChristenUnie vindt het echt een taak van de gemeente om de inwoners die in armoede leven te helpen. Dus wij zijn blij met dit geld. Het rare is alleen dat jaar in jaar uit niet al het geld gebruikt wordt terwijl er wel armoede is. Vorig jaar is er zelfs nog extra geld bijgekomen waarmee in natura kinderen geholpen kunnen worden.

Hoog tijd voor de ChristenUnie om aan het college van burgemeester en wethouders te vragen of echt alles op alles gezet wordt om inwoners, gezinnen die in armoede leven, te helpen. Wat de ChristenUnie betreft is het hoog tijd om creatief aan het werk te gaan. Niet enkel te ‘zenden’ dat mensen een beroep kunnen doen op de gemeente, maar actief op zoek te gaan naar deze gezinnen. Wat ons betreft is het noodzakelijk dat er gesprekken gevoerd worden met de organisaties die veel contact hebben met deze mensen in het algemeen (denk aan scholen) of organisaties die contact hebben met mensen met problemen. Ga samen aan de slag om de mensen te vinden en ga dan samen aan het werk om ze te helpen!

Willemien Treurniet

« Terug

Reacties op 'Feest!?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.