Maak van thuiszitters, schoolgangers!

scholieren-middelbare-schoodinsdag 28 februari 2017 17:38

Onlangs vertelde een moeder mij dat haar kind niet meer naar school gaat. De ouders, maar ook de school, zitten met de handen in het haar. Hoe verder? 
De ChristenUnie krijgt vaker verhalen te horen van kinderen die thuiszitten. Achter het thuiszitten van een kind, zit een wereld van verdriet, onmacht. Een kind komt niet zo maar thuis te zitten. School en ouders proberen van alles, maar soms is dat niet genoeg.

De vier grote steden, de G4, hebben afspraken gemaakt om thuiszitters terug te dringen. Volgens de ChristenUnie is het thuiszitten niet alleen een ‘Grote Steden-probleem’. 
Vorig jaar is er het landelijke Thuiszitterspact gesloten door de staatssecretarissen Sander Dekker (onderwijs) en Martin van Rijn (volksgezondheid). Met dit pact willen ze met het ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeenten, samenwerkingsverbanden en scholen er voor zorgen dat in 2020 geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit zonder een passend onderwijsbod. 
De ChristenUnie wil graag van het college weten of zij naar aanleiding van het Thuiszitterspact actief aan de slag is gegaan om ook het aantal thuiszitters in Middelburg terug te dringen.
Wat zou het dan mooi zijn dat ook de thuiszitters in Middelburg weer schoolgangers worden en het zou natuurlijk nog mooier zijn als er geen thuiszitters meer komen. Goed voor de kinderen, goed voor de gezinnen, goed voor Middelburg.

« Terug

Reacties op 'Maak van thuiszitters, schoolgangers!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.