Investeren in gezinnen

familypicwoensdag 01 februari 2017 07:15

Keer op keer blijkt dat er veel, heel veld geld nodig is voor jeugdzorg. Het doet mij wel wat dat zoveel kinderen hulp nodig hebben. De ChristenUnie heeft daarom bij de algemene beschouwingen in november 2015 aangegeven dat ze graag met andere partijen wil kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat er minder zorg nodig is.

Moeten jonge ouders verplicht op cursus’, ‘ouderschapscursus waar het hele gezin van profiteert’, ‘kinderen willen aandacht, geen spullen’, ‘afwezige ouders, lastige kinderen’ ‘Eerst een verplichte cursus voor je aan kinderen begint. ‘

Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen periode. Steeds meer komt naar voren dat het nog niet zo eenvoudig is om de stap te maken van ‘Romeo en Julia’ naar ouders.  Volgens de ChristenUnie zijn de gezinnen de hoeksteen in de samenleving. Als het met de gezinnen goed gaat, gaat het met de samenleving ook goed. Tijd om te kijken hoe we de gezinnen die het nodig hebben kunnen versterken.

In juni 2016 heeft de ChristenUnie met SGP en CDA aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd op welke wijze de gemeente invulling geeft aan haar regierol als het gaat om preventieve voorlichting aan aanstaande ouders.  Helaas werd duidelijk dat er niet heel veel gedaan wordt op dit gebied.

Reden genoeg om weer met diverse partijen aan tafel te gaan zitten om te kijken hoe het anders kan. Met PvdA, LPM, SGP en CDA hebben we een motie opgesteld om het college de opdracht te geven om in het gemeentelijke beleid ‘investeren in gezinnen’ een plek te geven.

In de raadsvergadering van januari is dit voorstel aangenomen. De wethouder geeft aan dat het een prima voorstel is en dat het college zich er helemaal in kan vinden om meer op preventie in te zetten.

Ik ben dankbaar dat we op deze manier, met elkaar, er voor kunnen zorgen dat er niet alleen zorg wordt verleend aan kinderen die zorg nodig hebben, maar dat er nu ook actief gewerkt gaat worden om te kijken hoe voorkomen kan worden dat er zorg nodig is.

Willemien Treurniet - Middelburg, 31 januari 2017

 

« Terug

Reacties op 'Investeren in gezinnen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.