Gaat de stekker uit de Cycle Hub?

dinsdag 03 oktober 2017 09:14

Na een aantal jaren van opstarten lijkt de Cycle Hub steeds meer een organisatie te zijn die er toe doet en die aan de weg timmert. De Cycle Hub repareert en verhuurt en is dit jaar gestart met de opleiding voor fietsenmaker. Het lijkt wel een hele rare timing dat juist nu de meerderheid van de gemeenteraad niet wil meewerken aan een voortbestaan van de Cycle Hub.
De Cycle Hub kunt u sinds 2015 vinden aan de Oude Veerseweg. De bedoeling was én is dat er op deze plek automobilisten hun auto kunnen parkeren en op de fiets kunnen overstappen, toeristen en forenzen. De provincie heeft fors meebetaald aan de Cycle Hub. Natuurlijk heeft ook de gemeente zelf in de buidel getast om het oude gebouw van de gemeentereiniging op te knappen.

De afspraak was dat de Cycle Hub bv het pand met ingang van 2018 zou kopen van de gemeente. Helaas was het minder eenvoudig om het bedrijf op te starten dan gehoopt. Hierdoor lukt het de Cycle Hub nu niet op het pand te kopen.

Na onderhandelingen tussen de gemeente en het bedrijf is er een voorstel gemaakt om te besluiten om het gebouw met ingang van 2020 definitief te verkopen aan de Cycle Hub. Mocht het dan nog financieel niet mogelijk zijn, dan wordt het verkocht aan degene die het hoogste biedt. Tot 2020 zijn de kosten voor onderhoud en eventuele schade voor rekening van de verhuurder. Omdat nu is voorgesteld dat de Cycle Hub het pand gaat kopen, is het voor de ondernemer nu al mogelijk om noodzakelijk onderhoud en aanpassingen aan het pand te gaan doen. Het gebouw wordt iets onder de boekwaarde verkocht, maar daar tegenover staat dat de gemeente ook de komende jaren geen onderhoudsverplichtingen heeft.

Een mooie deal dus, tenminste voor de ChristenUnie en GroenLinks. Want helaas stonden wij alleen.

De overgrote meerderheid van de raad hebben er voor gekozen dat de Cycle Hub het gebouw blijft huren en dat pas in het najaar van 2019 een koopovereenkomst wordt gesloten. Dit lijkt misschien logisch, maar volgens de ChristenUnie en GroenLinks is het echt een gemiste kans. Want investeren in een gebouw wat misschien niet van jou wordt, doe je niet, ook de Cycle Hub doet dat niet.

Nu de stekker uit de Cycle Hub trekken, terwijl ze net met een fietsenmakersopleiding is begonnen vinden wij niet handig. Een raar besluit, een gemiste kans. We kijken wat er mogelijk is om de Cycle Hub alsnog toekomst te geven.

Wordt vervolgd.

« Terug

Reacties op 'Gaat de stekker uit de Cycle Hub?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.