Krijn Hamelink neemt afscheid

300_300_3_483_0_nl_krijn_hamelinkwoensdag 26 maart 2014 10:47

Het heeft de Koning behaagd…. Toch bijzonder.
Het woord behagen ken ik vanuit het oude testament. Het was nl zo dat jonge Israëlieten die gingen trouwen een jaar werden vrijgesteld van alle dienst met als opdracht hun vrouw te behagen. Kijk dat waren nog eens regels. Zo zie je dat de Thora een wijs geschrift is.

Het is goed om dit moment van afscheid even te markeren. 12 jaar mocht ik lid zijn van het gemeentebestuur van Middelburg.

Ik heb het graag gedaan en het is mij altijd een eer geweest om het te mogen doen. Als lid van de gemeenteraad heb je volksvertegenwoordigende rol. En dus ook een dienende rol. Om dat voor zo’n mooie stad als Middelburg en haar inwoners te mogen doen was waarlijk een voorrecht.

Terugkijkend op de 12 jaar die wij achter de rug hebben hoop ik eigenlijk wel dat deze periode later niet als hoogtepunt gezien zal worden in de Middelburgse geschiedenis. Want als dit een hoogtepunt zou zijn geweest wat zou dan het dieptepunt nog moeten zijn. Daar willen we toch niet aan denken.

 Toch zijn er wel degelijk enkele hoogtepunten te noemen. Ik ga me daartoe beperken. De dieptepunten zal ik niet noemen. Mijn 1e hoogtepunt was wel het behouden van de concert en gehoorzaal. In mijn 1e periode als raadslid dreigde die zaal verloren te gaan. Ik ben heel tevreden dat dit niet is gebeurd en dat integendeel de concert en gehoorzaal blijk heeft gegeven van creativiteit en overlevingsdrang. Ik blijf overigens wel vinden dat deze organisatie stiefmoederlijk bedeeld wordt door de gemeentelijke overheid. Dat zou zeker in verhouding tot wat wij aan het theater uitgeven best wat ruimer mogen. Ik geef het nog maar even mee.

Een ander hoogtepunt is de vestiging van de UCR in Middelburg en ook de keuze om daar het oude stadhuis voor te gebruiken. Dit  university college heeft Middelburg en Zeeland al veel meer gebracht dan dat het heeft gekost. Zeer belangrijk voor de stad. Middelburg koestert u studenten!

Een derde hoogtepunt is de komende realisatie van het Stadspark Molenwater wat door burgers zal worden opgezet met participatie van de gemeentelijke overheid. Dat gaat een voorbeeld worden van de civil society. . Burgers nemen zelf verantwoordelijkheid en de overheid stelt ze daartoe in staat. Ik zal niet ontkennen dat dit een mooie uitdaging is.

En als laatste hoogtepunt de kans voor de gemeenten om de zorg te herschikken en zodanig in te richten dat nu de burger er beter van word. Alle politieke partijen die nu roepen dat zij zich zorgen maken over de zorg zenden een verkeerd signaal uit. Zij zijn het nl die gekozen zijn om te zorgen dat het goed komt met de zorg en ze zijn niet gekozen om zichzelf zorgen te maken.

Kenmerkend voor de organisatie van de zorg moet zijn dat er niet langer meer gedacht wordt in groepen mensen met defecten  maar in mensen die  net als  iedereen een  ondersteuningsbehoefte hebben. Sommigen hebben iets meer ondersteuning nodig dan anderen. Maar iedereen heeft ondersteuning nodig. Dat betekent dat we moeten werken aan een inclusieve samenleving en dat is waar ik zelf hoop nog even aan “MEE” te mogen werken.

Ik dank mijn college raadsleden voor de samenwerking. Er zijn meerdere momenten geweest waarin we werkelijk als eenheid konden opereren. Dat geeft hoop voor de toekomst en het zal gezien het grote aantal partijen met ongeveer hetzelfde aantal zetels ook leidmotief moeten zijn voor de komende periode. Het Middelburgs belang is een hoger belang dat het individuele partijbelang.

Ik wens de nieuwe raad dat besef toe.

Ik dank de leden van het college voor die keren dat ze naar mij geluisterd hebben. Het had best wat vaker gemogen van mij maar ja, ik heb te accepteren dat het anders was.

Ik dank Edwin Israel voor de samenwerking. Op enkele dossiers hebben we nauw samengewerkt en dat is uitstekend bevallen. Middelburg heeft een schitterende raadsgriffier.

Ik dank de bodes voor alle gastvrijheid die ik altijd van hen heb genoten. Zij zijn een belangrijk visitekaartje voor de stad. Nooit wegbezuinigen. Een stad zonder bodes is als wijn drinken uit een kartonnen bekertje.

Ik dank mijn vrouw en mijn kinderen en mijn kleinkinderen waarvan er een zei dat zij later op de Christelijke Unie zou gaan stemmen, dus de toekomst is al voor één stem verzekerd, voor alle support die ik altijd van hun heb gekregen om dit werk te kunnen doen.

Ik heb Jezus altijd als voorbeeld gezien en ik heb hem in mijn werk getracht te imiteren. De immitatio Christi. Dat is toch vnl het goede doen voor de ander. Ik heb ook mensen ontmoet die hetzelfde deden maar vanuit een heel andere achtergrond en dat heb ik altijd als een verrijking gezien. Daar wens ik de nieuwe raad meer van.

Ik dank u!

Krijn Hamelink

 

« Terug

Reacties op 'Krijn Hamelink neemt afscheid'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 05:22
Beschikbaar in een Nep Horloges verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten zwart, goud, wit en Hublot Replica soorten armbanden metaal of leer, de Cockpit allen die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft, moet verleiden maar op zoek naar een robuust en betrouwbaar horloge in de grote traditie van de Breitling wrist instrumenten. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in staal, tweekleurige staal en roze goud versie en in een kostbare roze goud versie.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.