Een geslaagde debatavond over Alcohol

Bier bannermaandag 09 december 2013 15:28

Eén op de vijf scholieren gebruikt alcohol op school? De meerderheid van de jongeren kopen de alcohol in slijterijen en winkels? Binnen de alcoholproblematiek wordt er veel aandacht besteedt aan de sportclubs en cafe’s, maar uit onderzoekt blijkt dat thuis het meeste wordt gedronken door de jongeren. Trainen van barpersoneel bij de sportclubs is natuurlijk prima, maar niet heel effectief. Ouders trainen en onderwijzen over de gevolgen van alcohol zou een beter idee zijn.

Mischa Laeven, projectleider van Laat ze niet verzuipen, en Aafke van der Hoop orthopedagoog van de alcoholpoli, stelden deze punten ter sprake op de ChristenUnie debatavond op 21 november in Arnemuiden. 

Met een veertigtal aanwezigen, vertegenwoordigers van sportclubs, ouders, belangstellenden, leden, vertegenwoordigers van politieke partijen hebben we nagedacht over wat nu een goed alcoholbeleid zou kunnen zijn. 

De slotsom is dat er toch echt een cultuurverandering moet komen. Bij jongeren, maar zeker ook bij hun ouders. Het moet niet meer vanzelfsprekend zijn dat alcohol bij een sportwedstrijd hoort, dat alcohol nodig is bij een gezellig feestje, dat je moet uitleggen waarom je geen alcohol drinkt etc. De gemeente dient te handhaven, maar kan zeker ook een stimulerende factor zijn in deze cultuurverandering. 

« Terug

Reacties op 'Een geslaagde debatavond over Alcohol'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.