‘Oppositie slaat debat over bezuinigingen op zorg over uit verontwaardiging’

smilingnursezaterdag 16 november 2019 11:57

Dit is de kop van een artikel op de site van Omroep Zeeland, een kop die klopt als een bus. In de gemeenteraadsvergadering van 13/14 november moesten we wél een besluit nemen van 6 miljoen bezuinigen op de zorg, maar hoe de toegang tot zorg er uit komt te zien weten we niet. Want waar je heen moet per 1-1-2020 als je zorg nodig hebt? Niemand die dit ons kan vertellen.

De wethouder geeft aan dat ‘we voor een gigantische opgave staan, daar moeten we samen aan gaan staan’. De wethouder vergeet hierbij alleen dat dit moet voordat de plannen gemaakt worden en niet achteraf. De afgelopen periode hebben we veel mensen gesproken die werkzaam zijn in de zorg. Geen van deze mensen waren betrokken bij de plannen. Ook wij als raad zijn niet betrokken bij de plannen en nu mogen we wel tekenen bij het kruisje terwijl er heel veel onduidelijk is, ik dacht het niet. 

‘Het is een heel goed doordacht plan', aldus de wethouder maar niemand kan ons vertellen waar de inwoners per 1 januari 2020 moeten zijn met een hulpvraag.

'Ik weet niet hoe concreet ze het willen hebben', het college zou dit wel MOETEN weten, na heel veel en heel vaak vragen in eerdere vergaderingen.

Dit is de reden dat de voltallige oppositie het debat over heeft geslagen en het zwijgen er toe heeft gedaan. Dit is geen makkelijk besluit geweest, maar we konden niet anders, we worden met onze rug tegen de muur gezet.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/116455/Oppositie-Middelburg-slaat-debat-over-bezuinigingen-op-zorg-over-uit-verontwaardiging

« Terug

Reacties op '‘Oppositie slaat debat over bezuinigingen op zorg over uit verontwaardiging’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.