Mini bos

foto stadhuisvrijdag 15 november 2019 11:55

Weet u het nog? Op vragen van de ChristenUnie gaf het college van burgemeester en wethouders in juni 2018 aan om in gesprek te gaan met inwoners en maatschappelijke organisaties om te kijken of er een mini-bos gerealiseerd kan worden.

Stichting IVN natuureducatie heeft aangegeven de helft van het mini-bos € 10.000 te betalen, maar dan moet de gemeente wel de andere helft betalen. Steeds kregen wij te horen dat die 10.000 euro’s er niet zijn. Wel kregen wij te horen dat het college voor tal van andere plannen wel geld wist te vinden. Voor ons was het dus een kwestie van prioriteiten stellen en zoeken naar handige samenwerking.

Omdat de subsidie van IVN alleen beschikbaar is als de gemeente in 2019 een besluit zou nemen om € 10.000 euro in het mini-bos te steken hebben wij een voorstel ingediend om wel 10.000 euro beschikbaar te stellen voor een mini-bos en zo op korte termijn een mini-bos te realiseren in Middelburg. CDA, SGP en SP vonden dit niet nodig, maar een overgrote meerderheid van de raad dus wel!

« Terug

Reacties op 'Mini bos'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.