ChristenUnie trekt weer aan de bel over verkeerslichten Schroeweg / Groene Woud

Schroebrug Middelburgdinsdag 23 januari 2018 20:46

Automobilisten worden opgeschrikt door overstekende fietsers, de groene golf wil maar niet komen, fietsers staan te wachten voor het verkeerslicht wat maar niet groen lijkt te worden.

In oktober heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld over de situatie op de Schroeweg. Er was sprake van gevaarlijke verkeerssituaties en lange wachttijden voor automobilisten i.v.m. de werkzaamheden. Helaas is er, ook na het vervangen van de verkeerslichten, nog niet veel gewijzigd in de situatie. Nog steeds komen er klachten bij ons binnen over lange wachttijden voor fietsers en het ontbreken van een groene golf voor automobilisten.
Blijkbaar heeft het college ook ingezien dat niet alles goed is afgesteld, want komende vanaf het centrum richting snelweg, worden automobilisten die de U-bocht maken naar het station gewaarschuwd voor overstekende fietsers. Voor de ChristenUnie is dit een onwenselijke situatie. Vandaar dat wij opnieuw vragen stellen aan het college, in de hoop dat de situatie op zeer korte termijn fors verbeterd wordt.

Vragen die Jan van Oosten gesteld heeft aan het college ter beantwoording komende maandag in de commissie ruimte:

Er zijn grote verschillen in de doorstroming:

  • Een voorbeeld is het fietsverkeer vanuit de stad over de Schroebrug; links gaat prima en rechts is een drama met lange wachttijden en daardoor gevaarlijke situaties doordat fietsers het wachten beu zijn en door rood licht oversteken.
  • Met de auto heb je net als in het verleden of een groene golf of je staat stil voor elk verkeerslicht ook zonder kruisend verkeer.

Jarenlang zijn automobilisten zich rot geschrokken in de U-bocht:

  • Het autoverkeer van achter het station had gelijk met de u-bochters groen licht; geen van de verkeersdeelnemers werd daarvoor gewaarschuwd.
  • Dit is jarenlang het geval geweest: een vriendelijke ambtenaar die ver buiten de termijn van 14 dagen reageerde, gaf aan dat zijn vrouw hem daar ook op aansprak, maar dat het met de huidige installatie niet kon worden opgelost en dat een nieuwe installatie erg duur was en het dus wel even zou duren voor het werd opgelost; een waarschuwingsbord was echt onmogelijk! En daarbij moest ik als verkeerdeelnemer gewoon opletten en me aan de regels houden die algemeen gelden bij het gelijktijdig nemen van bochten en was de gemeente absoluut niet aansprakelijk te stellen voor een onoverzichtelijke/gevaarlijke situatie.
  • Wat schetste mijn verbazing: ik zie bij de nieuwe installatie een waarschuwingsbord voor gelijktijdig overstekende fietsers; ik ben dus maar eens even gaan posten en het werd nog grijzer…..ook het autoverkeer van achter het station kruist mee!
  • Er kon eerder geen waarschuwingsbord en nu wel?
  • Er wordt gewaarschuwd voor fietsers en niet voor auto’s?!
  • De fietsers en auto’s uit de Segeersstraat worden niet gewaarschuwd?!
  • Zou het nog steeds vol te houden zijn dat de gemeente niet aansprakelijk is voor de situatie die nog onoverzichterlijker/gevaarlijker is geworden?

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie trekt weer aan de bel over verkeerslichten Schroeweg / Groene Woud'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.