ChristenUnie wil geen coffeeshop in Middelburg

Weetmaandag 03 juli 2017 09:45

En weer is er in de gemeenteraad van Middelburg discussie over de eventuele komst vanĀ  een coffeeshop. In ons verkiezingsprogramma staat duidelijk dat een coffeeshop niet gewenst is. Ook in het werkprogramma van de coalitie is dit opgenomen, dus voor de ChristenUnie is het duidelijk wat we gaan stemmen.

De SP heeft een voorstel ingediend om toestemming te geven aa een coffeeshop om zich te vestigen in Middelburg. Tot een aantal jaar terug was er een ruime meerderheid in de raad voor een coffeeshop. Maar omdat de voorstanders het niet eens konden worden over een locatie, zijn de gesprekken toen gestaakt. Voor de ChristenUnie was dat geen enkel probleem. Nu hoopt de SP dat er wel een meerderheid is, maar die kans lijkt nihil, zeker gezien de afspraken tussen de coalitiepartijen.

In de commissievergadering van juni 2017 waar het voorstel van de SP werd besproken heeft fractievoorzitter Willemien Treurniet gezegd dat het een ‘gedrocht van een organisatie’ is. Je mag een halve kilo wiet in de winkel hebben, je mag maximaal vijf gram aan een klant verkopen. Maar inkopen, ho maar, dat is verboden. Dus stel dat de meerderheid van de raad toestemming geeft aan een coffeeshop om zich te vestigen in Middelburg, dan wordt er dus toestemming gegeven aan illegale praktijken. Want iets verkopen, zonder inkoop is natuurlijk niet mogelijk.

Ongeacht wat mensen van wiet vinden, is dit voor de ChristenUnie genoeg reden om zeer hartgrondig tegen dit voorstel te stemmen. Want als gemeente kan en mag je niet stimuleren dat er strafbare handelingen plaats zullen vinden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil geen coffeeshop in Middelburg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.