Willemien Treurniet stopt

IMCBasis_Willemien-2.jpg19-01-2021 17:13 19-01-2021 17:13

‘College, doe alstublieft uw financiële bril af en zet een menselijke bril op’. Keer op keer heb ik dit gevraagd aan het college van burgemeester en wethouders, maar helaas.

Op 3 maart 2010 ben ik verkozen als volksvertegenwoordiger van de inwoners van Arnemuiden, Kleverskerke, Nieuw en Sint Joosland, Sint Laurens en Middelburg. En op 11 maart in deze raad geïnstalleerd; ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Zo ben ik aan het werk gegaan. Volop in contact met inwoners, met organisaties, verenigingen etc. Vanuit deze contacten probeerde ik een rode draad te ontdekken om daarmee kaders te stellen of juist het college van Burgemeester en Wethouders te controleren.


In de overtuiging dat je raadslid bent voor onze inwoners en dat je samen verder komt heb ik altijd geprobeerd om het goede te doen voor de ander, om dienstbaar aan het werk te zijn. Wat heb ik ervan genoten als ik iets kon verbeteren voor onze inwoners; met onder andere aandacht voor de communicatie vanuit het stadskantoor, fietsvriendelijk Middelburg, aanpak laaggeletterdheid, bestrijding eenzaamheid. Zoals je van een ChristenUnie-er kan verwachten ging ook mijn aandacht vooral uit naar de zwakken en de kwetsbaren.


Sinds mijn aantreden in 2010 waren er steeds bezuinigingen noodzakelijk. Ik vind het lastig dat er deze periode snoeihard is vastgesteld dat de tekorten in het sociale domein in het sociale domein moeten worden opgelost en heb dan ook moeite met de harde lijn van het financiële herstelplan van september 2020.


Volgens de ChristenUnie-richtlijn mogen raadsleden drie perioden actief zijn. Mijn einddatum als raadslid was dan ook bekend: maart 2022. In combinatie met wat ik hierboven schets, merk ik dat ik niet de energie meer kan opbrengen zoals dat van mij verwacht mag worden. Vandaar dan mijn beslissing om mijn ontslag in te dienen. Mijn laatste vergadering zal de raadsvergadering zijn voor de zomervakantie.
Ik ben blij en dankbaar dat de nummer vier op de ChristenUnie-kieslijst, Arjan Beekman, van harte bereid is om op 30 september 2021 zitting te nemen in de Middelburgse raad. Doordat ik in de zomer 2021 terugtreedt, is er ruimte voor een tijdige, zorgvuldige en goede overdracht. Na overleg met de fractie zal Arjan per die datum ook het fractievoorzitterschap op zich nemen.

Met vriendelijke groet,
Willemien Treurniet
Fractievoorzitter ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Willemien Treurniet stopt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.