CU raadslid Hans Krabbendam stelt zich voor.

Hansmetdegenwoensdag 21 mei 2014 11:51

De raad is behoorlijk vernieuwd en ook de ChristenUnie heeft twee nieuwe leden. Als nieuw raadslid combineer ik mijn werk als historicus met de actualiteit van de gemeentepolitiek. Terugblikken stelt ons in staat om lange periodes te overzien. Het verleden toont allerlei voorbeelden van goedbedoelde maatregelen met onvoorziene gevolgen. Die uitkomst is niet altijd te voorkomen, maar het is verstandig om er alert op te zijn.

In de raad houd ik me bezig met de onderwerpen ruimtelijke ordening en financiën. Beide portefeuilles gaan over de lange termijn. Bij beslissingen over het indelen van ruimte laat ik me leiden door het inzicht van columnist Koos van Zomeren: ‘Wat onvervangbaar is, kun je maar één keer verknoeien’. Deze waarschuwing moet ons voorzichtig maken bij het ontwikkelen van het landschap dat Middelburg omringt.

De ChristenUnie-fractie heeft de reputatie een kritische partner te zijn en dat wil ze ook blijven, maar het gaat haar niet om de kritiek op zich. Ze wil het vertrouwen in de lokale politiek versterken. Dat vertrouwen heeft de samenleving hard nodig nu er een grote omslag in gang gezet is. De ChristenUnie. juicht toe dat mensen met beperkingen (en wie heeft die niet) deelnemen aan het sociale leven, dat burgers voor elkaar zorgen en dat ze meedoen in het vormen van beleid. Daarin moeten we soms opboksen tegen de neiging van de staat en de markt om onze samenleving te beheersen. Daarom willen we graag in gesprek met inwoners over wat we verstaan onder het goede leven en hoe we dat kunnen bevorderen. Graag horen we ook wat er wel goed gaat, wat beter kan en wat burgers willen aanpakken.

« Terug

Reacties op 'CU raadslid Hans Krabbendam stelt zich voor.'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 05:21
Een wind van de Replica Watches moderniteit gaat om klap op de Cockpit regel... Nu, de ronde van de uren is Rolex Replica gekenmerkt door grote Romeinse cijfers naar het oorspronkelijke pad afgewisseld met indexen stokken. Het midden Breitling Replica van de wijzerplaat bezielt ondertussen raster decor cambre plein opluchting en beweging te brengen. Naalden, vergroot of verkleind verdienen een nieuwe aanwezigheid, terwijl het verbeteren van de leesbaarheid.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.