Weer geld naar Orionis

Orioniszondag 29 september 2013 17:56

Leer-werk bedrijf Orionis heeft weer meer geld gevraagd aan de Walcherse gemeenten. De reserves van de instelling zijn opgedroogd en dus moeten de gemeenten opnieuw bijdragen. De ChristenUnie vindt dit een zorgelijke ontwikkeling.

Op 7 oktober wordt er een besluit genomen over de begroting 2014. Orionis heeft nu al aangegeven dat er flinke tekorten komen. De Walcherse gemeenten zullen dit te kort moeten aanvullen. Het Middelburgse aandeel zal ruim 1,5 miljoen zijn. Middelburg heeft nog wel reserves, maar niet genoeg.

Een zorgelijke ontwikkeling, zeker ook omdat de gemeente een terugkoopverplichting heeft voor het pand aan de Grevelingenstraat. Als dit op 1 januari 2014 niet verkocht is, koopt de gemeente het van Orionis.

In 2011 is besloten tot een fusie van de kredietbank, Lete en de sociale dienst. De fusie is in 2012 van kracht gegaan. Nu, eind 2013, is er nog steeds geen stabiele en financieel gezonde situatie. Er wordt weer een nieuw beleidsplan geschreven, omdat het niet mogelijk is om de tekorten terug te dringen met de huidige werkwijze. 

De ChristenUnie maakt zich zorgen om Orionis. De organisatie is nu te druk bezig met zichzelf, dit komt niet ten goede aan de dienstverlening.

Wethouder Zwart van Vlissingen wil voor het eind van dit jaar een nieuwe directeur. De ChristenUnie juicht dit toe. Dan kan er verder gebouwd worden aan een organisatie die doet wat ze moet doen: mensen mee laten doen in de samenleving, mensen een uitkering verstrekken als het niet anders kan, maar zeker ook mensen van een uitkering naar werk begeleiden.

Voor meer infromatie: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-09-27/532913/we-maken-ons-zorgen-over-orionis#.Ukap6Ya-2QI

« Terug

Reacties op 'Weer geld naar Orionis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.