De fiets op nummer 1 in gemeente Middelburg

image1.jpegwoensdag 08 juli 2020 13:34

De afgelopen maanden was het in gemeente Middelburg opvallend rustig in het verkeer en konden fietsers zich wanen in een gemeente waar de fiets op nummer 1 staat.

Nu de beperkende maatregelen naar aanleiding van COVID-19 naar verwachting verder versoepeld zullen worden, lijkt het of de fiets op nummer 1 een beetje kwijt zijn.

Tijdens de zomermaanden verwachten we weer heel wat meer verkeer op Walcheren. De hoogste tijd om met elkaar af te spreken hoe we fietsen niet alleen een aangename manier laten zijn om onze gemeente te doorkruisen, maar vooral hoe dat zo veilig mogelijk kan.

Als ChristenUnie vinden we met name de communicatie een belangrijk punt. Zo dient dit verbetert te worden op korte termijn voor de locaties waar we onze fietsen kunnen plaatsen in de binnenstad, omdat het voor ons niet duidelijk is, waar dit gewenst is rondom gebieden waar we meer ruimte willen creëren zoals in de winkelstraten, pleinen en de markt

We hebben ook nog heel wat vragen voor de toekomst. Hoe kunnen we op een verstandige manier toewerken naar een autoluwe binnenstad met een bebouwde kom waar 30km de norm wordt? Wat zijn de mogelijkheden om een duidelijke fietsring met voorrang? Kan de stationsbrug ook busvrij en is er een veilige oplossing voor Arnemuiden en het fietsknooppunt Schroebrug?

Wat kunnen we leren van de meest fietsvriendelijke steden en hoe werken we samen met andere Zeeuwse gemeenten? De ChristenUnie gaat graag met u in gesprek.

« Terug

Reacties op 'De fiets op nummer 1 in gemeente Middelburg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.