Middelburg, neem vluchtelingenkinderen op!

Vluchtelingenkinderen.jpegvrijdag 24 april 2020 14:20

Middelburg is een gastvrije stad, de stad van de vier vrijheden en een Sheltercity. Dit is iets waar wij trots op zijn.

Dagelijks zien, horen en lezen we schrijnende verhalen van vluchtelingen onder andere bij de Turkse/Syrische grens. Door onrust in Syrië is de vluchtelingenstroom explosief toegenomen. De vluchtende vaders, moeders, tieners en baby’s onderweg lijken nu een speelbal te zijn van de mensenhandel. Het COA heeft in de afgelopen dagen gemeenten benaderd om extra ruimte beschikbaar te stellen, Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Defence for Children zijn op zoek naar gemeenten die verweesde vluchtelingenkinderen willen herbergen.

De ChristenUnie vindt het belangrijk at er omgezien wordt naar onze medemens in nood. Wat zou het dan mooi zijn dat Middelburg juist nu gastvrije stad wil zijn voor vluchtelingen en verweesde vluchtelingenkinderen. Juist omdat we de stad van de vier vrijheden en een Sheltercity zijn.

Daarom vragen wij aan het college of zij dit ook zo zien en of ze samen aan de slag willen gaan zodat een aantal van die verweesde vluchtelingenkinderen en vluchtelingen een plek kunnen krijgen in onze mooie, gastvrije stad.

« Terug

Reacties op 'Middelburg, neem vluchtelingenkinderen op!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.