Vuurwerk? Goede afspreken maken!

CU campagne merk-7dinsdag 25 september 2018 12:32

Vuurwerk – kostbaar cultureel erfgoed of overlast, hoe we het ook ervaren: de ChristenUnie wil samen goede afspraken maken. Ons gemeenteraadslid Tony Noom schreef een stukje in de bode over vuurwerk. Lees hier zijn mening!

In Zeeland is het momenteel nog heerlijk nazomeren, zo ook in de gemeente Middelburg. Met de zomer nog vers in het geheugen is het alweer tijd om juist nu na te denken hoe we dit jaareinde op een verantwoorde manier omgaan met vuurwerk. Regeren is immers vooruitzien en we zijn de zorgen van de voorgaande jaarwisseling niet vergeten.

Als ChristenUnie vragen we aandacht en bescherming voor Middelburgers die geen plezier beleven aan prachtige kleuren en harde knallen. Laten we dit jaar meer vuurwerkvrije zones afspreken en gebruik op een juiste manier regelen voor gebieden waar rust gewenst is en zelfs nodig.

Handhaving is echter complex, vandaar dat we hier tijdig op willen aansturen. Afgelopen jaarwisseling was er per verordening al een vuurwerkvrije zone in het gebied Vlasmarkt. Hoe kunnen we gebieden als de kinderboerderij, dierenopvang de Mikke, Park Toorenvliedt, de verzorgingshuizen en het AZC de komende jaarwisseling vrij houden van vuurwerkoverlast? Uw inbreng is hiervoor nodig!

De ChristenUnie wil verbinden, ook in Middelburg – neem dus gerust contact op met onze fractie nu we nog heerlijk nagenieten van de zomer.

Tony Noom
Mail: tonynoom74@gmail.com
Tel: 06 40 63 60 73

« Terug

Reacties op 'Vuurwerk? Goede afspreken maken!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.