We hebben weer drie zetels!

Stadskantoor Middelburgzondag 01 april 2018 09:34

De eerste dag van de lente! Maar ook de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. In spanning hebben we naar deze dag uitgezien.

Steeds weer hebben we het ChristenUnie-verhaal verteld:

  1. Het gaat om mensen
  2. Samen kom je verder
  3. Na ons --- de toekomst van de kinderen

Beloftes die veel geld kosten kunnen we niet doen, omdat de financiële situatie van de gemeente Middelburg zeer zorgelijk is.

We zijn er van overtuigd dat we een goed verhaal hebben wat ook herkent wordt door de inwoners. Maar wat is het spannend, wat wordt de uitslag. 

De afgelopen verkiezingen hadden we een lijstverbinding met de SGP. En door deze lijstverbinding kwamen wij aan onze derde zetel. Politiek Den Haag heeft in haar wijsheid besloten dat deze lijstverbinding niet meer mag. Zou het mogelijk zijn om op eigen kracht drie zetels te halen?

De spanning stijgt. In de Burgerzaal van het Stadhuis druppelen op de avond van de eerste lentedag de uitslagen binnen. Het lijkt er goed uit te zien, maar je weet natuurlijk maar nooit. En dan is daar eindelijk de eindtelling. Bijna 400 stemmen meer dan vier jaar geleden. De ChristenUnie heeft nog nooit zoveel stemmen gehad als op 21-3-2018. Blij, dankbaar, trots! Wat een prestatie, wat een dankbaarheid. We hebben weer drie zetels!! 

« Terug

Reacties op 'We hebben weer drie zetels!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.