Iedereen telt mee

shutterstock_311659790donderdag 08 februari 2018 10:07

Eerst een werkloosheidsuitkering, daarna bijstandsuitkering, sollicitatie op sollicitatie. Maar het lukt maar niet om een baan te vinden. Dit, terwijl je toch zo graag wil werken. Maar door een stoornis in het autistische spectrum lukt dit maar niet. Voor de ChristenUnie telt iedereen mee. Wij vinden het dan ook belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met autisme.

Van diverse inwoners en organisaties hebben wij begrepen dat het voor werkzoekenden met een beperking moeilijk is om naar werk begeleid te worden. Zeker voor inwoners die een stoornis hebben in het autistische spectrum. Juist voor deze groep is het belangrijk dat er kennis is over de stoornis en dat ze zo op de meest doeltreffende manier aan werk worden geholpen. Naar schatting heeft 1 op de 100 inwoners van uw gemeente autisme en 1 op de 20 inwoners kenmerken van autisme. De ChristenUnie vindt het daarom van belang dat het perspectief van mensen met (kenmerken van) autisme door gemeenten wordt erkend en herkend.
Elders in het land zijn er mooie initiatieven op het gebied van autisme, zoals op deze website in beeld gebracht, https://www.vanuitautismebekeken.nl/ en www.participerenloont.nl/berichten/spectrum-multimedia-opent-nieuwe-it-campus-etten-leur/
Daarom vraagt de ChristenUnie aan het college hoe het staat met de begeleiding van mensen met autisme. Welke kennis is er, hoe wordt er samen gewerkt en welke stappen zijn er te zetten om bv initiatieven van elders in het land ook in Zeeland door te trekken. Juist omdat we graag willen dat iedereen mee kan doen.

« Terug

Reacties op 'Iedereen telt mee'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.