Hoe staan we ervoor met fietsvriendelijk Middelburg?

Luchtfoto-Middelburgdinsdag 26 september 2017 06:07

Afgelopen zomer was het soms zoeken naar een plekje voor de fiets. Een teken dat mensen graag naar Middelburg ‘fietsen’.

Het is wenselijk dat er meer fietsparkeerplekken komen op de juiste plaatsen. Dat laatste is een puntje. Op het Walplein staan veel fietsenbeugels leeg. Ligt deze locatie onvoldoende op de fietsroute?
Gezien de financiën van de gemeente Middelburg, moeten we voorlopig waarschijnlijk genoegen nemen met de huidige fietsparkeerplekken. 

De fietssituatie bij Albert Heijn is aangepast. Duurde even maar dan heb je wat. Tsja, wat heb je dan: “Gladde stenen als het regent” en “te weinig fietsbeugels die ook nog eens ver weg staan om met boodschappen te sjouwen.”
Jammer omdat de Fietsersbond in het voorstadium al aangaf dat dit niet de ideale situatie leek. Fietsvriendelijk?

Op aanbeveling van de ChristenUnie is de fietsoversteekplaats op de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van de Laurens Stommesweg aangepast. Fietsvriendelijk! 

Middelburg verwijdert op advies van de Fietsersbond overbodige fietspaaltjes. Fietsvriendelijk! Bij de Merwedestraat daarentegen, zijn betonblokken geplaatst om auto’s te weren. Fietspaaltjes weg, betonblokken erbij. Fietsvriendelijk? 

De ChristenUnie zal erop toe blijven zien dat de uitwerking van fietsbeleid vriendelijk is. Heeft u punten die fietsvriendelijker kunnen, we horen het graag!

Hartelijke groet,

Willemien Treurniet
ChristenUnie

watreurnietcu@gmail.com

« Terug

Reacties op 'Hoe staan we ervoor met fietsvriendelijk Middelburg?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.