Onze nieuwe lijsttrekker Arjan Beekman

Unknown-1.jpegdonderdag 16 september 2021 09:13

In de gemeenteraadsvergadering van 30 september ben ik officieel beëdigd als lid van de gemeenteraad. Toch een bijzonder moment om daar te staan. Juist aan het begin van een nieuwe taak zie ik er naar uit om onze mooie gemeente te mogen dienen. En tegelijkertijd besef ik ook dat het een hele verantwoordelijkheid is.

Ik kwam bijna 7 jaar geleden hier in Middelburg als wethouder. En zoals velen van u weten heb ik dat met enorm veel plezier gedaan. Maar na vier jaar stopte het. Het is dan ook echt goed om even afstand te nemen van de politiek. Want direct na je wethouderschap door als gemeenteraadslid, en daarmee nog een deel van je eigen beleid controleren vond ik geen goed idee. Ik ben ook blij met de periode waar de politiek wat op afstand staat. Dat helpt je relativeren, en er is nog veel ander mooi werk te doen buiten de politiek.

Maar toen Willemien enige tijd geleden kwam vertellen dat het ze toch beter leek om afscheid te nemen, en ik als 1st in aanmerking kom om haar plaats in te nemen, kon ik het toch niet laten om daar ja op te zeggen. Omdat ik van deze gemeente hou. Politiek gaat over keuzes, over mensen. Het is mijn verlangen om samen te bouwen aan de dorpen en onze stad. Op te komen voor wat zwak is. Recht te doen!  Dat zal ik weer anders doen dan Willemien, maar de geest waarin we dat doen en bovenal de bron waaruit we putten is dezelfde. 

In het vertrouwen dat onze goede God me wijsheid zal geven waar ik die van Hem vraag, heb ik gisteren met overtuiging de eed afgelegd. 

Samen met Tony, Clement en de steunfractie hopen we ons in te zetten om het goede voor de stad en haar inwoners te zoeken. En mocht u nog een plekje over hebben in uw gebed, wilt u dan aan ons denken!

Een hartelijke groet, Arjan Beekman

« Terug

Reacties op 'Onze nieuwe lijsttrekker Arjan Beekman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.