Nog een keer: bomen aan de Loskade

BomenLoskade2donderdag 03 maart 2016 12:16

Zoals u weet is de ChristenUnie een partij die wil luisteren naar inwoners. Met de slogan 'luisteren naar inwoners, daar doe ik het voor', ben ik als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ingegaan. En dat is ook wat de ChristenUnie de afgelopen twee jaar heeft gedaan. We hebben bezoeken gebracht bij inwoners, we hebben huiskamerdebatten georganiseerd, we hebben werkbezoeken afgelegd. En dit alles om te horen wat er bij inwoners speelt. Met deze verhalen/opmerkingen kunnen en willen wij ons gemeenteraadswerk doen.

Wellicht vraagt u zich dan af waarom wij, ondanks 5.200 handtekeningen om de bomen aan de Loskade te behouden, toch blijven volhouden dat de beste optie is om nieuwe bomen te planten aan de Loskade.

Ons inziens is handtekeningen ophalen iets heel anders dan luisteren naar inwoners. 

We weten dat er voor én tegenstanders zijn, maar dat wisten we ook vorig jaar juni al, toen dit onderwerp voor het eerst in de raad is besproken. 

Hieronder mijn bijdrage over de bomen van de Loskade in de extra gemeenteraadsvergadering van 29 februari 2016.

Weer mogen wij bomen over bomen, omdat partijen willen kappen met kappen. Op Omroep Zeeland was te horen dat het probleem dieper geworteld is. De ChristenUnie is het hier mee eens. 

Want al met al is het toch een bijzondere gang van zaken. In juni, in september en in januari is gesproken over de bomen aan de Loskade. In januari is er een weloverwogen besluit genomen om nieuwe bomen te planten op de Loskade. Hoe bijzonder is het, dat na het raadsbesluit er een petitie is opgestart en diverse partijen wel zeer actief handtekeningen zijn gaan ophalen. 

En nu is er een extra raadsvergadering om het nogmaals te hebben over de bomen aan de Loskade. Een extra vergadering, terwijl er geen nieuwe feiten zijn. Ja, wel heel veel handtekeningen zijn er nu. Maar willen de diverse partijen die deze extra raadsvergadering hebben aangevraagd over naar een petitie-democratie? Als er maar genoeg handtekeningen zijn, kan een besluit worden herzien?

Dit is wat de ChristenUnie niet wil, laten de raad zichzelf aub serieus nemen!

Wij zijn in Nederland gezegend met een democratie. Laten we aub niet overgaan naar een petitie-democratie. Wij zijn gekozen, wij vertegenwoordigen onze inwoners. 

Het is onze dure plicht om voorafgaand aan een besluit te rade te gaan bij de inwoners van onze mooie stad. Vervolgens gaan wij als democratisch gekozen volksvertegenwoordigers over de politieke besluitvorming. Laten we dit aub blijven doen.

Willemien Treurniet

« Terug

Reacties op 'Nog een keer: bomen aan de Loskade'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.