Kinderen van gescheiden ouders

parents-arguing-350dinsdag 12 januari 2016 10:25

Kinderen van gescheiden ouders hebben dubbel zoveel problemen:hoe voorkomen we dat?
(V)Echtscheidingen, schuldhulpverlening, gedwongen woningverkoop. Meer beroep op jeugdzorg om van de andere gevolgen van al het bovengenoemde maar niet te spreken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van gescheiden ouders dubbel zoveel problemen hebben als kinderen van niet gescheiden ouders.

Als u deze feiten leest, kunt u mij niet wijsmaken dat het niets met u doet? Met mij persoonlijk doet het veel. Kinderen die extra belast worden, de hele samenleving ondervindt de nadelige effecten van alle problematiek die ik samenvatte. Ook de gemeente.

Verwacht je een baby?
Dan is het meer dan logisch dat je je hier op voorbereidt. Er is volop informatie over wat goed is voor je baby qua verzorging en opvoeding. Maar bestaat er ook informatie over hoe je behalve goede ouders ook goede partners blijft? Vrijwel niet… en dit terwijl uit cijfers blijkt hoe moeilijk het is om een relatie (goed) in stand te houden.

Onmacht, onvrede en verdriet vóór, tijdens en na een breuk
De verwachting is nota bene dat bijna de helft van de jonge aanstaande ouders zal scheiden! Niemand zal de stap om uit elkaar te gaan gemakkelijk zetten, maar het is wel een realiteit waarmee we als maatschappij te maken hebben en die we met elkaar kunnen proberen te voorkomen.

Wij gaan voor een ‘preventief beleid’
Dat wil zeggen: niet wachten tot het fout gaat, maar zolang het goed gaat, investeren in relaties. Meer dan genoeg redenen om ons hard te maken voor intensievere opvoed- en ouderondersteuning.

Gebundelde krachten om blijvend hulpprogramma op te zetten
Wij als ChristenUnie zetten ons daarom in voor gezonde relaties en stabiele gezinnen. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen en dus ook voor de samenleving. De komende maanden streven we ernaar met vertegenwoordigers van jeugdzorg, huisartsen, scholen, therapeuten en de politiek tot een gemeenschappelijk gedragen advies te komen om gezinnen die onder druk staan zo goed mogelijk te ondersteunen. Als dit lukt kunnen we het programma hopelijk voortzetten en zelfs uitbreiden.

Willemien Treurniet
ChristenUnie
watreurnietcu@gmail.com

« Terug

Reacties op 'Kinderen van gescheiden ouders'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.